moment...
In het onderstaande filter kunt het gewenste onderwerp selecteren.

Draagarmstelling kopen? lees onze tips!

Bouw gerelateerde bedrijven zoals timmermannen, loodgieters en elektrotechniekers maken veelvuldig gebruik van lengte materialen (pijpen, buizen, staanders, platen etc). Deze materialen kunnen niet in een standaard magazijnstelling worden opgeslagen, maar daarvoor zijn de draagarmstellingen ontwikkeld.

Wat is een draagarmstelling?

Een (lichte) draagarmstelling is een magazijnstelling zonder legborden, maar is opgebouwd met staanders en draagarmen die bevestigd zijn aan de staanders. Op de armen kunnen de lengtematerialen worden gelegd. Deze stelling is bedoeld voor artikelen met een licht gewicht, waarbij de belading met de hand gebeurt en wordt gebruikt voor opslag van materialen zoals: profielen en pvc buizen. Het gewicht van de lengtematerialen bepalen welke type draagarmstelling geschikt is. Voor zwaardere materialen zoals gipsplaten en houten panelen zijn zware draagarmstellingen nodig. Hierover meer in de volgende blog.

Waar moet u op letten bij een draagarmstelling?

Allereerst natuurlijk moet u bepalen welke materialen u wenst op te slaan. Vervolgens moet er een draagvermogen berekening worden gemaakt. Een staander van een draagarmstelling kan 1300 kg per kant verwerken maar vervolgens dient ook maximaal gewicht per arm berekend te worden. Dit bepaalt of u een lichte of een zware draagarmstelling nodig.
Daarnaast zijn er ‘slimme’ aanpassingen van de armen (dragers). Gebruikt u bijvoorbeeld een draagarmstelling voor het opslaan van buizen of pijpen dan is het handig dat de armen 2 graden omhoog staan zodat de buizen niet wegrollen.

Modulaire opbouw van een draagarmstelling

Koop een draagarmstelling die u kunt uitbreiden of aanpassen. Uw opslagbehoefte van vandaag is ongetwijfeld anders dan die van over een jaar. Modulaire draagarmstellingen kunt u eenvoudig aanpassen aan uw behoefte zonder dat u een compleet nieuwe stelling hoeft aan te schaffen. Maar controleer ook of van de draagarmstelling die u koopt ook voldoende losse materialen te koop zijn zoals bijvoorbeeld losse armen of staanders.

Heeft u vragen over draagarmstellingen of wilt u een capaciteitsberekening laten maken neem dan vrijblijvend contact op. Wij van NL Magazijn helpen u graag.


geen gegevens gevonden
geen gegevens gevonden
geen gegevens gevonden