moment...
In het onderstaande filter kunt het gewenste onderwerp selecteren.

Waar laat ik mijn zomer- of winterbanden?

Het is lente, temperaturen buiten stijgen en de automobilist die het mooie weer al zag aankomen heeft zijn winterbanden onder de auto laten vervangen voor de zomerbandjes. Veel automobilisten laten de zomer- of winterbanden opslaan bij de autodealer en betalen hier tientallen euro’s per jaar voor. Goed geregeld want u hoeft niet te slepen met de banden. Maar er zijn meer mogelijkheden.

 

Zelf opslaan van autobanden of bij de autodealer?

Er zijn veel automobilisten die liever zelf de winterbanden opslaan in de garage of schuur. Veel praktischer, want zo bepaal je zelf wanneer je banden wisselt en ben je niet afhankelijk van de autodealer. Meestal als de eerste sneeuw valt of de eerste lentedagen zich aandienen is het bij de autodealer topdrukte. Naast de kosten voor opslag betaal je ook nog eens voor de bandenwissel.

 

Hoe autobanden opslaan?

Als je autobanden een tijd niet gebruikt en je slaat ze verkeerd op dan kan dit resulteren in een kortere levensduur van de autobanden. Het beste is eigenlijk om de banden op de velg te bewaren  zodat de vorm van de band zo veel mogelijk intact blijft. Daarnaast is het goed om de autobanden in een droge geconditioneerde ruimte op te slaan. Let ook op dat de banden niet in het (zon) licht staan want licht heeft een nadelig invloed op het rubber.

 

Bandenstellingen

Via onze unieke configurator kunt u zelf uw bandenstelling configureren en de door u samengestelde bandenstelling direct bestellen via onze online webshop. Alle benodigde onderdelen staan netjes gespecificeerd. Heeft u al een bandenstelling en wilt u deze uitbreiden dan is dit ook mogelijk. We leveren diverse aanbouw units uit voorraad. Houd bij het configureren van uw bandenstelling rekening met de breedte van uw autobanden. De breedte van een autoband wordt weergegeven in millimeters (mm) en staat op de band vermeld. Bandenmaten lopen gemiddeld van 125-135-145-155-165-175-185-195-205-215-225-235 …. De gemiddelde autobandbreedte in Nederland 205 mm breed, dus 20,5 cm.  Kiest uw voor een bandenstelling met een breedte van 150cm en uw autobanden zijn 20,5 cm breed dan kunt u op één rij 7 autobanden opslaan.