moment...
In het onderstaande filter kunt het gewenste onderwerp selecteren.

Wat ga jij doen op 1 mei?

In de landen om ons heen is het een officiële vrije dag. In Nederland is 1 mei, de dag van de arbeid, gewoon een werkdag. Gelukkig valt de schoolvakantie voor veel huishoudens gunstig en zijn er genoeg mensen die 1 mei lekker vrij zijn.


Wat ga jij doen op 1 mei?

Wat vieren we eigenlijk op 1 mei. Tja zoals met veel zoekvragen biedt Google uitkomst. Bij Wikipedia wordt aan de ‘Dag van de Arbeid’ de volgende omschrijving meegegeven: Aan de 1 meiviering als viering van de arbeidersbeweging ligt de invoering van de achturige werkdag ten grondslag.

Oftewel we vieren dat we een achturige werkdag hebben en om het te vieren werken we in Nederland op 1 mei. Dus voor diegene die wel vrij zijn hebben we een ‘stappenplan’ gemaakt.


Stappenplan opruimen zolder, garage of schuur op dag van de arbeid:

 1. 1. Relax het is dag van de arbeid begin eerst met rustig doorlezen van wat online artikelen en blogs
 2. 2. Als je dan toch online bent en je opeens, geheel spontaan, bedenkt om de zolder, schuur of garage te gaan opruimen, surf dan eens naar nlmagazijn.nl
 3. 3. Nadat je een lekker bakje koffie hebt gedronken, ontspannen diverse stellingen hebt bekeken om spullen netjes op te slaan, loop je op je gemak naar de garage, schuur of zolder.
 4. 4. Neem de situatie goed in je op, roep desnoods je partner voor een second-opinion. Opruimen of terug naar de bank?
 5. 5. Mocht je partner je hebben overtuigd dat opruimen de beste optie is probeer hulp te zoeken. Alleen is ook maar alleen en vele handen maken licht werk.
 6. 6. Filter wat je wilt houden en netjes wilt gaan opbergen en wat je wilt gaan afstorten.
 7. 7. De materialen die je wilt afstorten kun je nog onderverdelen in Kringloop en stortplaats. Laad (of laat) je wagen vol en rij naar de Kringloopwinkel en vervolgens naar de stortplaats.
 8. 8. Rijd daarna door naar Nijkerkerveen (voor uw navigatiesysteem: Talmastraat 20 Nijkerkerveen) en laat u informeren welke stelling voor u geschikt is.
 9. 9. Laat de medewerker van NL Magazijn de stelling netjes in uw auto leggen (tip ????)
 10. 10. Mocht u het voor elkaar krijgen dan kunt u de stelling door uw partner naar de schuur, garage of zolder laten brengen.
 11. 11. Bouw (of laat) de stelling op en ruim de spulletjes waar u geen afstand van kon doen netjes in de schappen.
 12. 12. Uw dag van de arbeid zit er op. Voetjes op de bank en relax.