moment...
In het onderstaande filter kunt het gewenste onderwerp selecteren.

Toch maar liever uw magazijnstelling laten afleveren?

Magazijnstellingen bestaan doorgaans uit staanders en legborden. Onderdelen met flinke lengtes die in de praktijk nog wel eens voor logistieke problemen kunnen zorgen voor klanten met een kleine stadsauto.


Wat zijn de regels voor personenauto’s?

Voor het vervoeren van een lading zijn er regels. Magazijnstellingen vallen onder de zogenaamde ondeelbare lading. Zo mag de lading aan de achterzijde van uw personenauto maximaal 1 meter uitsteken maar niet meer dan maximaal 5 meter vanaf het hart van de achteras. Een markering van de lading aan de achterzijde is niet verplicht. Aan de voorzijde van uw personenauto mag een ondeelbare lading ook maximaal 1 meter uitsteken.

Indien u met uw ondeelbare lading meer dan 1 meter aan de voor- of achterzijde van uw personenauto uitsteekt is de boete minimaal 140 euro (tot 0,75 meter). Steekt de lading meer dan 1,75 meter uit dan is de boete 210 euro.


Overbeladen

Personenauto's kunnen te zwaar of verkeerd beladen zijn. Bijvoorbeeld als er zware materialen in de kofferruimte vervoerd worden. De auto kan daardoor bij hogere snelheid in bochten gaan slippen.

Elke personenauto heeft een maximum toegestaan gewicht. Dit gewicht staat op uw kentekenkaart. Bij aanschaf van een flinke magazijnstelling kan het totaal gewicht behoorlijk oplopen. De boetes voor het overbeladen zijn niet misselijk. Is uw personenauto meer dan 10% overbeladen dat is de boete 140 euro, bij meer dan 50% overbeladen loopt de boete op tot 310 euro. Laat u dus door onze magazijnstelling specialisten informeren over eventueel transport.


NLMagazijn kan uw bestelling afleveren

Onze chauffeur is gewend om magazijnstellingen met verschillende lengtes te vervoeren en af te leveren. De goederen worden afgeleverd tot de eerste deur op de begane grond. Kosten voor transport zijn afhankelijk van het totaalgewicht, de maximale lengte en het afleveradres in Nederland of België. Maar altijd goedkoper dan een boete en veiliger voor u en uw medeweggebruikers.

Meer informatie over transport: https://www.nlmagazijn.nl/transport of bel ons kantoor 033 – 285 42 61